Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Skinny Puppy – I’mmortal Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Skinny Puppy – I’mmortal

Till att börja med ska jag använda mig av de första raderna som står skrivna om Skinny Puppy på www.galaxen.se, sidan för Arvikafestivalen:

“En av de mest innovativa, uttrycksfulla och
unika grupper någonsin är tillbaka.
Svallvågorna efter den tillfälliga återkomsten i
rampljuset på Doomsday Festival i Dresden år
2000 har ännu inte lagt sig och cEvin Key och
Nivek Ogre har precis avslutat inspelningen av
det första nya albumet på tio år.”

Och givetvis kommer de på årets festival. Det var därför jag fixade albumet, , det är alltid roligare att lyssna på musik man känner igen. Jag har inte fallit för Skinny Puppy tidigare, men gjorde det nu. Bandet splittrades i mitten på 90-talet efter att en av dem dog av en överdos heroin. Ogre lämnade bandet och har sedan dess gjort en del egen musik som jag har tipsat om tidigare.

Nu när bandet är återsamlat, märks det tydligt att Ogre har påverkat det nya soundet. Det låter ungefär som hans skiva Welt, förutom att det är tyngre och mäktigare. Just I’mmortal, som är första spåret på albumet vid namn The Greater Wrong of the Right, låter extra mycket som Ogres egna låtar och det kanske är därför jag fastnade för den så snabbt. Jag kunde egentligen tipsat om vilken annan låt som helst på albumet, eftersom det borde vara ett albumtips och inte ett låttips.

Som avslutning vill jag säga att jag verkligen ser fram emot att se Skinny Puppy på Arvika och jag blev mycket glatt överraskad av detta deras senaste album!

Tags: ,