Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Covenant – Go Film Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Covenant – Go Film

Jag har tipsat om Covenant förut, ganska nyligen dessutom, men jag väljer att göra det igen. Det finns två band här i världen som jag verkligen tycker hör hemma bland stjärnorna, det första är Pink Floyd och det andra Covenant. De senare har en aldrig skådad förmåga att aldrig göra dålig musik, eller i varje fall är det sällsynt.

I mitt förra låttips valde jag Feedback och påpekade att valet stod mellan den låten och Go Film. Så nu när jag ändå brutit på min egen regel att bara tipsa en gång per artist, presenterar jag alltså Covenant igen, den här gången med låten Go Film. Detta är en av de lite klurigare låtarna, jag kan inte på rak arm säga vad det är det som gör den så ruskigt bra. Jag misstänker att det har att göra med känslan den förmedlar och jag ska göra ett försök att beskriva varför det blir så bra. Eftersom texten är en väldigt viktig del, börjar jag med den:

I find myself inside a church deserted by the priests
as shadows shift from grey to red I notice there’s no floor
transparent air suspends my weight as if I had no mass
suddenly the moon comes out from the clouded skies

wet and cold from shifting daydreams wakeful in the sleep
windowpane observing some commotion down below
waiting for the noise to come to blur the weary mind
watching as a pastime and I’m the fallen star

go film – we can all be gods
go film – we will all be heroes
go film – we are all immortal
go film – we will all be safe
go film – we are all illusions
go film – and we can never touch

I will shine again with burning light when I return
in and out from foreign shores I’ve gone astray in time
born to search for something I have never ever seen
on an endless quest to hostile ground and unknown lands

then the scene go back to where it started and I fall
as shadows shift from red to grey I notice there’s no floor
and gravity awakes me as it throws me to the ground
a million tiny grains of dust obscures me from your eyes

Texten är framförd monotont, vilket jag först irriterade mig på, men nu inser att det bara gör det så mycket bättre. Musiken är enkel och består i princip bara av tydliga och förhållandevis lugna rytmer, uppblandade med stämningsljud och en viss körverksamhet. Känslan i låten är på något sätt drömlik, mörk och kanske aningen hotfull.

Tyvärr tror jag chansen är liten att någon som inte lyssnat så mycket på den här typen av musik innan, tycker att Go Film är så bra som jag tycker att den är, men eftersom det är en av de absolut bästa låtar jag har hört, var jag bara tvungen. Så, go film!

Tags: ,