Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Mike Batt – The Ride to Agadir Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Mike Batt – The Ride to Agadir

We could wait no more,
In the burning sands on the ride to Agadir.
Like the dogs of war,
For the future of this land on the ride to Agadir.

Så går refrängen till låten “The Ride to Agadir”, komponerad och sjungen av Mike Batt, uppbackad av “The London Symphony Orchestra”. Jag tror genren kallas symphony-rock eller något i den stilen. Det är i varje fall vad det är, symfoni och rock. Låten innehåller den bästa typ av gitarrer rocken hade ett erbjuda anno 1977, blandad med orkesterinstrument såsom violin och oboe.

Det här är ännu ett musikarv från min käre far och jag har hört Mike Batt otaliga gånger under bilsemestrar i Europa och därför associerar jag musiken med varm sommar och bilfärd, även om det säkert bara är det första som passar med musiken (det är verkligen varmt idag för övrigt). Det är först nu på senare år som jag börjat utforska Mike Batt själv och funnit mycket bra musik.

The Ride to Agadir inleds utan musik, men när den väl drar igång är stämningen helt klart orientalisk. Jag är rätt förtjust i blandningar av olika typer av musik och Mike Batt är en kunglig blandare. Albumet heter Schizophonia och innehåller en del andra godbitar jag vill rekommendera, framförallt Voices in the Dark. Det arabiska temat återkommer i flera låtar (insh’allah och Fires of Rabat) och gillar man en låt är det stor chans att man gillar flera andra, även om saker såsom tempo och stämning kan variera ganska mycket, är det fortfarande samma sak i botten.

Så tycker du det låter intressant med lite annorlunda symphony-rock från sent sjuttiotal med arabiska inslag, se till att lyssna på Mike Batt och låten The Ride to Agadir!

Tags:

 1. Solinde’s avatar

  Oj, vad tufft. Den måste jag ju nästan lyssna på, bara för att jag har en rollperson från Agadir. :D

  Reply

 2. Arne’s avatar

  bra val!

  Reply

 3. Snigel’s avatar

  Solinde: Det tycker jag!

  Arne: Trevligt att du hittat hit också. Klart det är ett bra val!

  Reply