Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Fleetwood Mac – Albatross

Fleetwood Mac – Albatross

Fleetwood Mac har imponerat på mig genom att kunna göra låtar som är rätt bra än idag. Oftast när det gäller nostalgiband från när jag var liten, brukar jag bli grymt besviken om jag lyssnar på bandets lite senare alster, men det gäller alltså inte Fleetwood Mac. Det är dock inget från det senare albumen jag ska låttipsa om.

Ablatross är en av Fleetwood Macs absolut mysigaste låtar, som visserligen inte är ny för fem öre, men i alla fall. Med hjälp av en lugn elgitarr, kompad av en bas och en high-hat (tror jag), lyckas de frambringa känslan av just en abaltross, som på sina mäktiga vingar glider över de oändliga, blå havet. Stämingen är ensam och en aning sorgsen, kanske är det så det är att vara en albatross. Mycket vackert och stämningsfullt, lyssna, nu!

Tags: