Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Jimmy Nail – Ain’t no Doubt Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Jimmy Nail – Ain’t no Doubt

Låt oss ta en lite närmare titt på Ain’t no Doubt, av Jimmy Nail.

Liksom mycket annan musik jag tipsar om, är detta en låt jag lärde mig sjunga med till långt innan jag kunde engelska och det är förstås på senare tid jag lärt mig uppskatta låten för något annat än bara melodin. Det är spännande att lyssna på en gammal låt som denna för första gången på många år och förstå vad de sjunger om och hör ord istället för ljud på ett främmande språk.

Det som fick mig att fastna för det här låten var dels att den är rätt mysig att sjunga med i och dels att texten är väldigt träffsäkert skriven och väl framförd. Den är rätt lång, så jag ska inte besvära er med mer än refrängen:

Han: “She says:”
Hon: “I don’t want nobody else, I love you.”
Han: “She’s lying.”
Hon: “There won’t be somebody else and that’s true.”
Han: “She’s lying.”
Hon: “Say you’ll always be my friend sweet darling”
Han: “Why does she pretend?
Ain’t no doubt, it’s plain to see
a woman like you’s no good for me
your heart’s beating at another door
I’m a damned fool for to ask for more”

Hans sakliga, nästan självklara sätt att säga “She’s lying.” ger låten en speciell feeling, uppbackad av resten av texten. Jag har inte hört något annat med Jimmy Nail, men om jag får tid och hittar något är det kanske värt att get det en chans. Vad som dock är helt säkert, det är att ni borde ge Ain’t no Doubt en chans!

Tags: