Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Priscilla, Queen of the Desert Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Priscilla, Queen of the Desert


Title: Prscilla, Queen of the Desert
Directed by:
Stephan Elliott
Written by:
Stephan Elliott
Year: 1994

Det var rätt länge sedan jag såg på film nu, jag har faktiskt bara sätt Hagbard Handfaste sedan den sista recensionen, men jag vet inte om jag ska recensera den :) Den här filmen hade jag aldrig hört talas om och hade inga förväntningar på. Den visade sig vara en rätt skön film, som lyftes fram av starka dialoger och bra skådespeleri.

Filmen handlar i korthet om tre transvestiter som uppträder på olika klubbar och de får ett erbjudande om att jobba i Alice Springs (vilket ligger precis mitt i Australien, långt bort från allt annat). Filmens fokus ligger på vägen dit och, som jag redan sagt, handlar det mycket om dialog mellan de tre huvudpersonerna och då och då avlöser skumma eller jävligt skumma händelser varandra.

Filmen är… ja… färgsprakande, på många sätt: skådespelarmässigt, handlingsmässigt och sist och viktigast: Kostymerna! Det var också trevligt att se Agent Smith från Matrix i en annan roll och jag är imponerad av den mannen. Priscilla, Queen of the Desert är dock ingen film jag kommer komma ihåg om några år och ingen film jag kommer vilja se igen. Det är helt enkelt för ytligt för att lämna några spår, men om ni letar efter ett gott skratt och en färgstark film, slå till och se på den här!

Tags:

  1. David’s avatar

    Men Snigel där. Denna film är ett mästerverk som verkligen visar problematiken med att vara utagerande homosexuell i Australiensisk ödemark. Vissa av karaktärerna är dessutom tagna från vår verklighet och har riktiga människor som modeller.

    Angående Matrix tänker du fel likaså – det är transvestiten som är pappa som spelar Agent Smith i Matrix. Inte tvärtom :-)).

    Reply