Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Robert A. Heinlein – Vintergatans son (Citizen of the Galaxy) Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Robert A. Heinlein – Vintergatans son (Citizen of the Galaxy)

Titel: Vintergatans son
Originalets titel: Citizen of the Galaxy
Författare: Robert A. Heinlein
Recenserad: 2004-08-22
Status: I bokhyllan

Ytterligare en bok av Heinlein från min ungdom (som visserligen inte kan antas vara slut än, men min tidigare ungdom då). Jag minns att jag identifierade mig starkt med huvudpersonen i den här boken. Den handlar om slaveri i en civilisation långt mer avancerad än vår, men handlar också en slavpojkes öde och de mysterier han dras in i när han köps av den underlige tiggaren Baslim. Jag blev så inspirerad av den här boken när jag läste den, att jag började skriva på en egen skönlitterär skapelse innehållandes en del rena stölder och andra mer eller mindre egna innovationer.

Tags: , ,