Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Psykolog, student och en del annat

Psykolog, student och en del annat

Ja, det har hänt en hel del de senaste dagarna, en del av dem rätt stora och viktiga för mig eller för andra. Till att börja med var jag på intervju till psykologprogrammet. De med de 50 bästa betygen kallas till intervju och sedan görs ett urval bland dessa och 19 av dem kommer in på utbildningen. Förutom det, kommer åtta in på betyg (utan intervju alltså). Jag vet att jag har en god chans att bli en av de åtta och förhoppningsvis har jag chans att komma in på intervjun också. Det kändes i varje fall bra. Men så vet man aldrig, för konkurrensen är ganska hård; mer än 10 sökande per plats.

I fredags var det dags för student för många av mina kompisar, som alltså är ett år yngre än mig. Jag gick för att titta på utspringningen och lyckades med nöd och näppe hinna få tag på alla fem jag skulle gratulera innan de försvann iväg. Jag tog ett varv på stan och hurrade på alla flak med studenter. Sedan var det dags för den stora rundturen. Det hela gick jättefint, med presentöverlämning och gratulationer, ända tills dess att jag något efter tidschemat lämnade Carin för att fortsätta till Alva. För att kolla hur mycket tid jag hade kvar, slog jag en signal till Stina för att se exakt när hon skulle åka.

Hon hade redan åkt, blev svaret. Jaha, ja, där ser man vad roligt det kan bli. Nu lär hon vara hur sur som helst på mig, jag som hade planerat det så fint med att kunna stanna där så länge som möjligt, ända tills hon åkte, eftersom hon var sist på mitt lilla varv. Nåja, jag stannade hos Alva tills hon åkte istället.

På kvällen var vi på stan och drack alkoholhaltiga drycker, dansade och skrek rätt mycket i allmänhet. Det var väldigt trevligt och jag kom hem framåt fyra eller sådär. I övrigt har jag läst en hel massa kinesiska i helgen, badat och bränt mig lite granna av solen. Nu är det måndag igen, men nu bara två veckor kvar till semester. Weeo!

Tags: ,

 1. Yassilus’s avatar

  Trist med sådan otur i planeringen. Hoppas allt blir bra till slut iaf. *hålla tummar*

  Reply

 2. walium’s avatar

  Hur gick intervjun då? Jag visste inte att psykologprogrammet var så exklusivt. Kommer du inte in kan du alltid satsa på att ta över Saidas plats och bli spågubbe i diverse tantsnusktidningar. :)

  Reply

 3. Snigel’s avatar

  Yassilus: Tack!

  Walium: Tja, det är ju svårt att veta, men det kändes bra. Jag får besked den 13 juli eller sådär. Blir det inte psykolog, läser jag ngon fristående kurs, praktisk filosofi står högst upp på listan, sedan religionsvetenskap A. Det blir nog inga spådomar i år alltså :) Har Gurgeh sagt något, eller har du frågat honom än föresten?

  Reply

 4. walium’s avatar

  Jag har inte snackat med honom alls, men han är en trevlig prick. Jag kan skicka honom ett meddelande om du vill.

  Reply

 5. Snigel’s avatar

  Walium: Det lämnar jag till dig att avgöra, jag får väl lita på ditt omdöme när det gäller folk. Å andra sidan vet jag ju knappt vem du är heller :) Jag vet dock hur du och din bror ser ut och det kanske är något att börja med :)

  Reply

 6. walium’s avatar

  Tja, har du några frågor så är det bara att höra av sig. Vi kan nog finna tid att bekanta oss närmare med varandra i sommar innan kampanjen börjar på allvar.

  Reply

 7. Snigel’s avatar

  Det tycker jag. Jag måste se till att få ut en spelbar version av NAFL, så kan vi spela det om inte annat :)

  Reply