Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Biosphere – Insomnia Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Biosphere – Insomnia

Norrmannen Geir Jenssen har släppt flera skivor med utsökt stämningsmusik som lämpar sig bra när man vill ha en viss typ av stämning, till exempel när för rollspel. Albumet Insomnia ska enligt uppgift vara musik till filmen No rest for the Wicked, men eftersom jag inte har sett filmen, är det svårt att veta. Av titeln på filmen att döma, kan jag dock sluta mig till att det är ett bra musikval. När jag gick igenom Biospheres alla album för att ta reda på vilka som kunde användas till vilken typ av stämning, noterade jag orden “hotfullt” och “skrämmande”, bredvid Insomnia och det stämmer verkligen.

Musiken är lugn, utan rytmer, men frambringar stämingen på ett helt otroligt bra sätt och om jag skulle göra en skräckfilm åt det mer lurande hållet, skulle jag utan tvekan vilja att Jenssen skulle göra musiken. Nu är det ju inte så att jag gör film, så jag för nöja mig med att lyssna på musiken han redan gjort istället och i så fall väljer jag helst Insomnia. Anledningen att jag väljer att tipsa om ett helt album istället för en låt, är för att det handlar om en känsla och en stämning som inte finns i en enda låt, utan på hela skivan. Det är inte heller så att detta är någon musik man lyssnar på speciellt aktivt och det skulle mest kännas fånigt att välja ut något bara för sakens skull. Om du någon gång behöver bra musik med hotfull stämning: för rollspel, för film, för whatever, ta en extra titt på Biosphere’s Insomnia.

Tags: ,