Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Dire Straits – Local Hero (Wild theme) Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Dire Straits – Local Hero (Wild theme)

Jag vet inte så mycket mer om den här låten, än att den antagligen är filmmusik till en film vid namn “Local Hero”, så därför tänker jag inte snacka lika mycket skit som jag brukar.

Dire Straits är förstås också ett arv från min käre far och Local Hero är nog en av de låtar jag uppskattar mest, tillsammans med Brothers in Arms. Local Hero domineras dock av en nästan ensam elgitarr som hanteras av en av världens bästa gitarrister: Mark Knopfler.

Låten är lugn och väldigt fin och saknar helt någon form av tempo. Känslan är storslagen, fast i det lilla formatet, ungefär som när någonting mycket viktigt händer, men inget som någon 100 mil bort kommer känna till, utan bara är storslaget för dem som är där. Det är kanske också lite sorgligt, övergivet och tragiskt. Bra är det i alla fall.

Jag tycker att alla som förknippar Dire Straits med enbart gubbrock borde tänka om och lyssna på lite annan musik de gjort. Nu tycker jag rätt mycket av Dire Straits är bra personligen, men den här låten är en av dem som sticker ut från mängden, så kom igen, ge den en chans!

Tags: