Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · A world of magnets and miracles

A world of magnets and miracles

Jaha, nu är det dags att skriva lite om idén jag fick igår när jag sjöng på Pink Floyds High Hopes. Den relevanta raden i texten är “In a world of magnets and miracles”. Av någon anledning såg jag framför mig en värld där mirakel, men framförallt magneter, spelar en framträdande roll. Jag spånade vidare lite och tänkte att man skulle kunna ändra på två saker. Dels säga att ett magnetfält inte försvagas med kvadraten på avståndet, utan direkt proportionellt. Det andra var att mångfaldiga kraften. 100 eller 1000 gånger hade jag tänkte mig.

Kontentan av det hela blir en värld där man inte kommer att kunna använda magnetiska metaller (järn) till något som är i närheten av magneter. Det kan göra krigföring rätt intressant… Jag funderar på att använda mig av någon form av magi som handlar om att kontrollera elektrisk ström. Det skulle kunna ge roliga kombinationer med elektromagneter och tillverkning av permanent magneter.

Jag vet inte vad jag ska göra med idéerna, men jag tyckte det var en rolig idé och den förtjänade att skrivas ned. Vi får väl se vad som händer…

Tags: ,

 1. Foggis’s avatar

  Ja! Magneter får mig att kräma i byxorna! Alldeles för många weird-tech/steampunk/whatnot glömmer bort magneter! Magneto är ju den ballaste X-mengubben liksom. Tänk dig en flintlåspistol, fast med en magnet istället för flinta, och då en magnet som är extremt stark och kraftfull men bara på nära håll. Sen när man smäller ner den mot pipan så slungas kulan iväg i en ohygglig fart… aaaaa asballt! Vi får skriva ett dogmabidrag på det!

  Reply

 2. Solinde’s avatar

  Jaja, magneterna är apcoola, men ta och skriv ett nytt inlägg nu. :)

  Reply

 3. walium’s avatar

  Jag kommer upp till Das Linköping igen någon gång under helgen innan vecka 33. Läge för lite kampanjsnack och planering kanske?

  Reply

 4. Snigel’s avatar

  Walium: Ja, det borde nog gå bra. Jag har mobilnummer 0702-949712. Jag borde vara hemma hela helgen, med reservation för söndag på kvällen då flickan kommer hem.

  Solinde: Nu är jag hemma och jag ska göra något åt den bedrövliga uppdateringstakten! Innan dagen är över är tidsplanen.

  Reply