Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · 21 grams Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

21 grams


Title: 21 grams
Directed by:
Alejandro González Iñárritu
Written by:
Guillermo Arriaga
Year: 2003

Eftersom jag precis börjat på psykologprogrammet, hade vi samlats kanske halva klassen hemma hos en av faddrarna för att grilla. Det blev rätt dåligt väder, det regnade och var kallt och istället hyrde de film. Valet föll slutligen på 21 grams.

Filmen är filmad på ett mycket speciellt sätt, med scener blandande om vartannat både med avseende på tid som på rum. I början var det svårt att sortera allting rätt, att veta vad som hade hänt och vad som inte hade hänt än, men när jag tänker på det efteråt inser jag ändå att det var bra gjort. För det gick faktiskt att hänga med förvånansvärt bra.

Filmen handlar i korthet om en bilolycka där en man kör ihjäl en man hans två barn. Därefter får vi följa en tragisk historia från flera perspektiv, som sagt blandat både från innan och efter olyckan. Vi får följa den änkan till mannen som blev överkörd, som förlorat allt i olyckan. Vi får följa den kris som mannen som körde över dem genomgår. Utöver dessa två huvudperspektiv, finns det flera andra som på ett eller annat sätt spelar stor roll för handlingen.

Skådespelarna i filmen är bra och det är nog väl det, för annars hade den här filmen kunnat bli riktigt usel. Jag ska inte såga den här filmen totalt, utan nöja mig med att den inte var min typ av film. Drama och tragedier tilltalar mig inte och även om det kom ett försök att klämma in lite livsfrågor här och var i filmen, kändes det desperat och inte alls förankrat i filmen i övrigt.

De flesta andra sade dock att filmen varit mycket bra, så jag kan rekommendera den till er som inte delar min filmsmak, men eftersom den här betygsskalan utgår från mig själv, får filmen bara två och en halv snigel. Jag kan inte säga att jag led under filmen, men att den var värd den tid det tog att titta på den är ytterst tveksam i mina ögon.

Tags: