Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – Jingo Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Terry Pratchett – Jingo

Titel: Jingo
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 1997 (2003)
Recenserad: 2004-09-06
Status: I bokhyllan

Mellan den välkända huvudstaden Ankh-Morpork och det arabinspirerade landet Klatch, har en sjunken ö på nytt höjt sig över havet. Den heter Leshp och genast börjar gamla konflikter bubbla på nytt, vems är egentligen ön? Det hela gör att det drar ihop sig mot krig, men det är inte själva kriget som är fokus för boken. Istället får vi följa Vimes, Carrot och de andra i stadsvakten i deras försök att först hålla ordning i staden och sedan för att sätta stopp för de vanvettiga idéer som får sitt utlopp i kriget mot Klatch.

Jingo innehåller kanske inte så många ?skrattahögtförsigsjälvbitar?, men i vanlig ordning är språket roligt och intressant. Bilden av hur kriget och händelserna påverkar befolkningen är också bra beskrivet och spännande, även om man skulle lyfta ut dem från sitt sammanhang. Som vanligt när det gäller Pratchett är det svårt att rekommendera. Tycker man om honom, kommer man tycka om den här boken också.

Här finns en schematisk karta över hur böckerna om Skivvärlden hänger ihop. Den har varit mig till mycket stor glädje i min expedition in i den färgsprakande djungel som utgör Terry Pratchetts författarskap.

Tags: , , ,