Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Overboard Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Overboard


Title: Overboard
Directed by:
Garry Marshall
Written by:
Leslie Dixon
Year: 1987

Nu har jag sett den här filmen minst två gånger, den ena för väldigt länge sedan och den andra i fredags när vi var hemma hos Alvas mamma och åt mat. Overboard är en ganska ytlig romantisk komedi som handlar om en bitchig och snobbig överklass kvinna (Goldie Hawn) som ramlar över bord och tappar minnet. En snickare (Kurt Russel) som blivit hunsad av henne tidigare, ser sin chans och utger sig för att vara kvinnans man.

Därefter är storyn ganska förutsägbar och man behöver knappast ha sett filmen innan för att veta ungefär hur det går. Utifall att någon skulle bli ledsen, tänker jag inte säga om det slutar som man tror att det kommer sluta eller ifall det kommer en stor överraskning.

En överraskning jag dock ska prata lite om gäller den om att jag faktiskt tycker filmen är bra. Den är charmig, på sina håll väldigt underhållande och extremt gullig här och var. Detta är en bra film att slötitta på när man inte har något bättre för sig och inte orkar göra något seriöst. Ett tips från Alva är att den garanterat blir roligare om man är dödstrött samtidigt.

Så alltså: var trött, förvänta er inte en djup film, var lite lättsamma i sinnet och titta gärna på filmen.

Tags:

  1. walium’s avatar

    Utger sig Kurt Russel för att vara överklasskvinnans fru? Det har jag inget minne av. :)

    Reply

  2. Snigel’s avatar

    Ehm… det kan vara så att jag skrev fel :D

    Reply