Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Big Fish Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Big Fish


Title: Big Fish
Directed by:
Tim Burton
Written by:
John August, Daniel Wallace
Year: 2003

Mitt utgångsläge för den här filmen var minst sagt dåligt. Vi hade samlat ett gäng glada människor hemma hos mig för att titta på Ghost in the Shell 2. Men det strulade mycket och vi kom inte igång på ett bra tag. När vi väl gjorde det, visade det sig att texten var alldeles för liten för att ha på skärmen med så mycket folk. Vi lade ned och bestämde oss för att titta på Big Fish istället.

Filmen handlar om en sons försök att förstå sig på sin far, men också i stor utsträckning om det liv fadern berättar om via sina sagor. Det är aldrig tydligt vad som är verklighet och vad som är uppdiktat och berättelserna är ibland väldigt underliga.

Filmen är väldigt… mysig, men inte så mycket mer. Man blir helt klart på bra humör av att se den, men det är ingen film jag fäste mig vid speciellt mycket. Jag misstänker att jag vill ha större mening och djup i filmen och den här klarade helt enkelt inte av det. Därmed alltså inte sagt att den var dålig på något sätt, bara att den förmodligen inte tillhörde den kategorin av filmer som kan få riktigt många sniglar.

Tags: