Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Sam J. Lundwall – Uppdrag i universum

Sam J. Lundwall – Uppdrag i universum

Titel: Uppdrag i universum
Författare: Sam J Lundwall
Recenserad: 2004-08-22
Status: I bokhyllan

Det här är något så ovanligt som svensk science-fiction. Författaren bör dock vara känd av de flesta, för han har översatt en hel del böcker. Uppdrag i universum handlar om sub-undermenig Bernhard Rordin som flyr från en fängelseplanet till det forna imperiets stoltaste skepp: det två miljoner kilometer långa skeppet Refanut. En miss i programmeringen av skeppets intelligenta datorer och maskiner gör att de alla är hopplöst förälskade i Bernhard, vilket står i skarp kontrast till övriga invånare som för det mesta försöker ha ihjäl honom lika helhjärtat.

Lundwall driver friskt med en del annan science-fiction, speciellt den av det våldsamma slaget och Uppdrag i universum fick mig att skratta många gånger. Helt klart läsvärd!

Tags: , ,

  1. Calle’s avatar

    En verklig SF-klassiker! Boken är helt enkelt en hysteriskt rolig drift med genren och jag har för länge sedan tappat räkningen på hur många gånger jag skrattat käkarna ur led… Vissar partier är helt och totalt obetalbara. Jag läser om boken då och då med några års mellanrum och skrattar nu i vuxen ålder fortfarande hjärtligt och gott åt Sam Js underbart sjuka humor!
    Föregångaren “Inga hjältar här” är nästan lika rolig – och det vill inte säga litet det!

    Reply