Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · 1000 dagar nei gong Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

1000 dagar nei gong

Nu är sidan uppe igen efter nästan en veckas frånvaro. Jag hoppas att detta inte har medfört några alltför traumatiska upplevelser för er och jag ska se till att vara extra aktiv för att väga upp det lite. Det har förstås hänt en del sedan förra fredagen. För det första firade jag nei gong jubileum igår, då jag tränat tusen dagar i streck utan uppehåll. Fira kanske är fel ord, men det var i alla fall roligt att se att jag klarat så länge utan att en enda gång hoppa över på grund av att jag är trött, inte har lust eller att det råder besvärliga praktiska omständigheter. För er som inte vet vad nei gong är, hänvisar jag till den här sidan där det finns en kort förklaring (står under “Internal Strength – Nei Kung”. Det är en viktig del i tai chi träningen.

Jag kom att tänka på alla de underliga platser jag tränat på under denna tid. Det jag minns tydligast är nog en bergig, obebodd ö i Kroatien. Jag var och seglade med mamma, pappa, bror samt en familj till som vi känner. Det är rätt stora problem att få någon som helst avskildhet på en segelbåt och jag var därför tvungen träna då jag kom åt. En av dagarna låg vi och väntade på att en bro skulle öppna sig och då tog jag tillfället i akt och rodde den lilla jollen till stranden. Det var ett litet äventyr att ta sig i land på de vassa klipporna, men inte alltför svårt. När jag kom tillbaka fyrtio minuter senare, berättade mamma hur en hel hjort getter hade försvunnit inåt land i min riktning, men som tur var behövde jag inte besegra dem alla.

Priset för bäst utsikt tas av min semester på Lanzarote för lite drygt ett år sedan. Då gjorde jag nei gong på kvällen på balkongen. Hotellet hängde bokstavligt över en klippa som stupade ned i havet. Effekten blev att man från balkongen inte såg annat än skummande, vitt hav. En dag lyste månen klart och utsikten var helt fantastisk och vågorna som brusade nedanför gjorde stämningen om möjligt ännu bättre.

Alla gånger har det förstås inte varit frid och fröjd. Jag har två tillfällen som minns extra väl. Det har visserligen aldrig varit på det viset att jag verkligen inte gillat det, men ibland är det bara så fruktansvärt jobbigt. Första gången var dä jag tog studenten år 2003. Hela dagen var det fullt upp, från champagnefrukost klockan sju till festande på stan till klockan tre. Det fanns inte en möjlighet att klämma in någon träning mellan de tiderna. Vad gör man då? Jo, man tränar när man kommer hem! Inte speciellt upplyftande kanske, men jag gjorde det. Den andra gången var under Arvikafestivalen samma sommar. Det är mycket svårt, tro mig, att få någon som helst avskildhet på ett festivalområde. Jag tog mig därför ut i skogen utanför och promenerade runt en del för att hitta någonstans som verkade bra. Problemet är bara att marken och luften var fulla med allting smått som bits. Myror. Myggor. Nu har jag inte varit i Norrland när det är mycket mygg, så det här var nog den gången jag fick flest myggbett på kortast tid och på minst yta av kroppen (alla bet mig på vristerna).

Blandad kompott kan man säga alltså. På det stora hela är jag förstås väldigt nöjd med träningen, annars hade jag inte fortsatt. Uppskattningsvis har jag lagt 500 timmar på den här typen av träning, då inte inräknat tid att komma igång utan bara själva träningen. Jag skulle utan att tveka någon längre tid lägga ned ytterligare 500 timmar. Nu har jag nått en bit (halvvägs vad gäller övningar jag lärt mig) och jag ser fram mot fortsatt träning. Bli inte förvånade om ni om två och ett halvt år ser inlägget ”2000 dagar nei gong”!

Tags: ,

 1. Fogge’s avatar

  Du är tokig.

  On a more serious note, jag önskar jag hade din självdisciplin.

  Reply

 2. Snigel’s avatar

  Fast jag är inte sådär jätteambitiös på andra områden. Det är just det här som jag verkligen bestämt mig för att göra. Jag är inte alls lika bra på att plugga till exempel :D

  Reply

 3. Solinde’s avatar

  Coolt, och tja…grattis?

  Jag önskar att jag hade samma ihållande motivation inför min egen träning. Och inte minst att iaido var lättare att träna på bergiga klippöar och kanariska balkonger…

  Reply

 4. Hannes’s avatar

  Wow, 1000 dagar är respekt :)

  Reply