Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – The Light Fantastic Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Terry Pratchett – The Light Fantastic

Titel: The Light Fantastic
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 1986 (1986)
Recenserad: 2004-11-28
Status: N/A

Efter att ha blivit klart med “The Colour of Magic”, gick jag raskt vidare till uppföljaren. Den har jag också läst en gång för länge sedan och på så sätt var handlingen inte ny. På samma sätt som jag inte gjorde en detaljerad recension av den första boken, tänker jag inte göra det av den här heller, av precis samma anledning.

Boken fortsätter där “The Colour of Magic” slutar, nämligen då Rincewind och Twoflower ramlat över kanten på skivan. Den Åttonde besvärjelsen i Rincewinds huvud ser dock till så att den inte förgås med den misslyckade trollkarlen, utan gör en skiftning i verkligheten så att de båda åter vandrar i världen. Tidpunkten då de åtta besvärjelserna måste sägas för att undvika undergång närmar sig då en röd, grym stjärna blir större och större på himmelen. Människor får panik och försöker hitta på förklaringar till vad det är som händer och vad de kan göra åt det. Alla trollkarlsordnarna är ute efter Rincewind och den åttonde besvärjelsen. Kort sagt lever han och Twoflower ett minst sagt hektiskt liv.

Språket i den här boken är mycket bättre än i den innan. Fortfarande är det inte lika bra som det blir i senare böcker, men det är en god bit på väg. Också handlingen är mer sammanhängande och känns mer meningsfull. På det hela taget tycker jag att det är en rejält mycket bättre bok. Eftersom den inte är riktigt fristående kan jag inte rekommendera den, utan då är det bättre att börja läsa till exempel “Guards! Guards!”.

För att få en överblick av Pratchett’s verk, rekommenderar jag än en gång den här sidan.

Tags: , , ,