Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Poul Anderson – Tau Zero

Poul Anderson – Tau Zero

Titel: Tau Zero
Författare: Poul Anderson
Recenserad: 2004-08-22
Status: I bokhyllan

Tau Zero handlar egentligen om ett drama i ett svindlande perspektiv. Rymdskeppet Leonora Christine är ute på en resa mellan stjärnorna och utrustade med ett nytt framdrivningssystem som låter henne omvandla de sparsamma väteatomerna i tomma rymden till energi, kommer hon kunna ta närmare ljusets hastighet än något annat skepp. Men något går snett, skeppet passerar genom ett stoftmoln och får skador som gör att de inte kan bromsa. Helt plötsligt befinner sig besättningen på väg ut ur galaxen och allting går bara fortare och fortare allteftersom skeppet samlar på sig mer och mer massa. Efter ett tag rör de sig så snabbt att tiden utanför rasar förbi, stjärnor föds och dör och mänskligheten har för länge sedan försvunnit och besättning är ensamma i ett döende kosmos…

Tags: , ,