Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Red Planet Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Red Planet


Title: Red Planet
Directed by:
Anthony Hoffman
Written by:
Chuck Pfarrer, Jonathan Lemkin
Year: 2000

Jag vet inte om det finns så mycket att säga om den här filmen. I korthet är det en rätt så intetsägande science fiction film där några människor ska undersöka vad som gått fel för kolonin på Mars. De syreproducerande algerna har dött och det tros vara anledningen till att kolonin dött.

Redan innan de skickas ned till planeten börjar problemen. En olycka inträffar och stor del av syret försvinner. Detta gör att de har mycket begränsad tid på sig. Under själva nedfärden inträffar också problem och en av besättningsmännen dör. Det visar sig mycket snart att det visst finns syre på planetens yta, men fortfarande inga alger. Roboten som följer med dem får något fel på sig vid landningen.

Det jag tycker är värst med filmen är att det egentligen inte finns någon anledning till att roboten skulle vilja ha ihjäl alla och inte heller någon anledning till att den inte gör det med en gång när den väl kan. Hela filmen känns ganska innehållslös och de få försök som görs för att ge den lite extra filosofiskt djup, framstår mer som töntiga. Det enda positiva med filmen var att jag hela tiden undrade vad det var som skulle hända. Det hela föll platt när ingenting hände. Kaptenen på skeppet var rätt söt (ja, det var en kvinna), men annars finns det nog ingen anledning att se filmen. Jag rekommenderar nog inte den här filmen över huvud taget.

Tags: , ,