Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · The Hugo Winners – Volume 1 Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

The Hugo Winners – Volume 1

Titel: The Hugo Winners – Volume 1
Redaktör: Isaac Asimov
Utgivningsår: 1971 (1971)
Recenserad: 2005-10-10
Status: I bokhyllan

Den här recensionen blir kort och jag vill mest lyfta fram de noveller jag tycker är läsvärda. Dessa är Exploration Team (Murray Leinster), The Star (Arhur C. Clarke), Or All the Seas with Oysters (Avram Davidson), Flowers for Algernon (Daniel Keyes). De är minnesvärda av olika anledningar. Den första är en enastående berättelse om en fientlig planet, den andra är bland de bästa noveller jag vet, i alla fall om man delar braheten med antalet sidor, den tredje är finurligt kuslig, den fjärde rörande och tankeväckande på samma gång. Jag borde läsa fler noveller.

Tags: , , , , , , , , , , ,