Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Caves of Steel

Caves of Steel

Titel: Caves of Steel
Författare: Isaac Asimov
Utförande: British Broadcasting Company, 1962
Recencerad: 2005-06-09

Mitt sökande efter bra Asimov fortsätter. Det måste ju finnas någonstans, man blir inte berömd av att skriva dåliga böcker. Det här är en radiodramatisering gjord av BBC på sextiotalet och är i likhet med annat jag lyssnap på från dem mycket bra. Skådespelarna är bra, musiken är bra och produktionen är på det hela taget välgjord.

Asimov berättar historien om en polis i framtiden. Människan har koloniserat delar av de närliggande stjärnorna. De som bor kvar på jorden föraktar de som inte bor där, inklusive de robotar som de förlitar sig på för sin överlevnad. Någon sade att allt Asimov skriver om robotar blir bra, och jag håller med än så länge.

Det här är en polishistoria en mycket intressant miljö. Storyn bjuder på många vändningar och i grunden en bra plot. Om jag hittills bara stött på dåliga saker med Asimov är detta ett undantag. Jag kommer inte att lägga ned ficklampan ännu. Jag gillar skarpt att lyssna på bra dramatiseringar och rekommenderar denna till alla intresserade.

Tags: , , ,