Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · VNV Nation – Chrome Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

VNV Nation – Chrome

Inför årets upplaga av Arvika finns det en del musik det gäller att spana in. VNV Nation har jag lyssnat på länge och de har gjort mycket bra. Visserligen är de inte så varierande och inte heller lyckas de alltid få så bra texter de vill. Chrome ligger på senaste skivan, Matter and Form, som släpptes i år. Chrome är ett rejält undantag från det mesta jag hört med bandet. Låten är mycket bra, på de flesta punkter, och redan när jag hörde den första gången kände jag att den hade potential att bli bland det bättre VNV Nation gjort.

Lite annorlunda ljud än de vi är vana vid och lite mer röj, går Chrome hem. Texten och sången är bra och eftersom jag tycker det är rätt roligt att sjunga (för mig själv, that is), är det ett stort plus. Texten känns också mer genomarbetat än vanligt. Här kommer den:

a million faces, each a million lies
for each and all a chrome disguise
prompts for action force reaction
embody promise in a sheen so pure
hurt, the measure of blind ambition
the testament to your singular disease
against all wisdom you heed no warning
your desires giving you away

if I could change your mind
I wouldn’t save you from the path you wander
in desperation dreams any soul can set you free
and I still hear you scream
in every breath, in every single motion
burning innocence the fire to set you free

your actions turn conquest to dust
in portents of fate you foolishly place trust
sense fear in your broken breathing
resort to shadows till your body expires
all creation has the promise of heaven
and still you travel the road to hell
I’m saying nothing for the good of myself
but I’m still talking and you’re not listening

as night descends upon the city
the streets are cold, the lights go by
and in the stories of the people
a million faces, a million lies
they’ll never say they feel what you feel
that they can see the world you see
and in their faces, their expressions
a million faces, a million lies

Refrängen sätter sig direkt på hjärnan och jag har haft den här låten på åtminstone någon gång om dagen i ett par veckor. Det börjar mattas av nu, men i vanlig ordning tröttnar jag inte. Jag har planer på något mer musikrelaterat här på sidan, men det får bli en överraskning till senare. Under tiden tycker jag att ni kan lyssna på VNV Nation – Chrome

Tags: ,