Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Ett annorlunda sätt att läsa Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Ett annorlunda sätt att läsa

På sistone har jag provat ett nytt sätt att läsa. Det är inget radikalt egentligen, men får ända ganska bra effekt. Jag försöker läsa varje bok med så lite förkunskap som möjligt. Detta innebär att jag inte läser recensioner, uttalanden eller baksidestexten. Detta ger en mer direkt upplevelse. Jag började göra det här efter att jag läst på baksidan av en bok jag skulle läsa och fann efter 300 sidor att det fortfarande fanns saker som stod på baksidan som jag inte träffat på än. Inte bra.

Det finns naturligtvis en del problem. Till exempel, vilken bok ska man läsa? Här går jag på rekommendationer. Har jag hört många rekommendera boken får den många poäng. Vissa personer i min närhet vet jag dessutom har ganska liknande smak som jag själv och deras tips väger tungt. Dessutom kan jag titta efter hur bra betyg boken har fått, mätt i siffror/sniglar/stjärnor/whatever. Förutom det är titeln viktig, och också vilken författare som skrivit boken. Om jag läst mycket bra av författaren innan, är det troligt att jag också uppskattar andra böcker.

Poängen är att det är en intressant upplevelse att läsa en bok man verkligen inte vet vad den handlar om. Man vet inte om personerna man möter i första kapitlet är huvudpersonerna, man vet inte i vilken tid boken utspelar sig i, och så vidare. Prova gärna det här åtminstone en gång, det är roligt.

Tags: