Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Carl Sagan – Kontakt (Contact) Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Carl Sagan – Kontakt (Contact)

Titel: Kontakt
Originalets titel: Contact
Författare: Carl Sagan
Recenserad: 2004-08-22
Status: I bokhyllan

Jag ska inte sätta något betyg på den här boken, det var alldeles för länge sedan jag läste den för att jag ska komma ihåg den tillräckligt väl. Den handlar i alla fall om en radioastronom som arbetar vid ett radioteleskop där man avläser radiobrus från rymden för att leta efter eventuella tecken på liv. En dag mottas ett meddelande som efter dechiffrering visar sig innehålla ritningarna till ett skepp kapabelt att färdas mellan stjärnorna.

Men meddelandet innehåller inget annat, ingen information om avsändaren eller dennes avsikter. Själva fokus i boken ligger på tiden inför detta mänsklighetens första möte med en främmande civilisation, inte på mötet i sig. Jag minns boken som intressant och bra, men förmodligen inte tillräckligt bra för att jag ska läsa om den inom en snar framtid.

Tags: , ,