Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Imre Kertész – Mannen utan öde (Sorstalanság) Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Imre Kertész – Mannen utan öde (Sorstalanság)

Titel: Mannen utan öde
Originalets titel: Sorstalanság
Författare: Imre Kertész
Utgivningsår: 1975 (1996)
Recenserad: 2004-08-22
Status: I bokhyllan

Denna bok av Imre Kertész gavs till alla som gick ut nian det året jag gick ut nian. Det här är något så annorlunda som en bok om koncentrationslägren som sticker ut i mängden. Den vältrar sig inte i misär och lidande, utan lyckas på ett helt nytt sätt beskriva det som händer under andra världskriget. Boken är utan tvekan den bästa koncentrationslägersbok jag läst och oavsett hur många eller hur få man har läst tidigare tycker jag att man borde läsa den här.

Tags: , ,