Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Stephen R. Donaldson – Den andra krönikan om Thomas Covenant (The Second Chronicles of Thomas Covenant) Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Stephen R. Donaldson – Den andra krönikan om Thomas Covenant (The Second Chronicles of Thomas Covenant)

Titel: Den andra krönikan om Thomas Covenant
Originalets titel: The Second Chronicles of Thomas Covenant
Författare: Stephen R. Donaldson
Recenserad: 2004-08-23
Status: I bokhyllan

Det här är den andra trilogin om Thomas Covenant och tio år har nu gått på jorden sedan förra boken. Tillsammans med en läkare som kommit för att rädda Covenant, Linden Avery, dras han än en gång till Landet. Men saker har förändrats, tusentals år har gått sedan han senast var där och Furst Nid regerar över världen. Något kallat för Solgiftet har sargat Landet och med kraften från människooffrens blod, reser sig varje dag en hemsk sol över horisonten. Ibland är det den bördiga solen, som ger upphov till abnorm växtlighet och sjukliga träd och örter. Ibland är det en pestens sol som stiger och sjukdomar sprider sig likt en löpeld i torrt gräs.

Det finns en anledning till att Covenant än en gång har återvänt och denna gång i sällskap. Furst Nid behöver Covenants ring av vitguld för att fullborda sin seger och för evigt besegra Skaparen. Men samtidigt är det vita guldet det enda som kan stoppa honom…

Denna andra krönika är minst lika välskriven som den innan, men med en hel del nya och fräscha idéer. Om den förra serien var lite utöver det vanliga, så är dessa tre böcker så mycket mer utöver det vanliga att de tre föregående nästan framstår som standard. Många bra idéer, genomförda på ett bra sätt gör den andra serien mycket bättre än den första. Den mörka och dunkla stilen finns fortfarande kvar, men vad vore en krönika om Thomas Covenant, den Klentrogne, utan den stämningen?

Tags: , ,