Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – Soul Music

Terry Pratchett – Soul Music

Titel: Soul Music
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 1994 (1995)
Recenserad: 2005-09-28
Status: N/A

Odyssén fortsätter. Soul Music är tredje boken om Death. Egentligen handlar inte böckerna så mycket om honom som person, utan de människor som råkar ut för effekterna av hans påfund. Den här gången har han bestämt sig för att försvinna iväg på semester och hans dotterdotter Susan får ta över verksamheten. Samtidigt i Ankh-Morpork anländer Imp långväga ifrån. Tillsammans med ett troll och en dvärg bildar han ett band som tack vare en underlig gitarr de hittar i en ännu underligare affär, tar musiken i världen till nya höjder.

Jag vet inte om jag håller på att tröttna, men jag tyckte inte att den här boken var vidare bra jämfört med många av de andra. Jag börjar kunna se två kategorier av Pratchetts böcker. De som är läsvärda och de som är riktigt bra. Soul Music platsar i kategorin läsvärd, men kommer inte så mycket längre än så. Ingen av böckerna om Death har hittills tilltalat mig utöver det vanliga och detta är alltså inget undantag.

Tags: , , ,