Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Ray Bradbury – Fahrenheit 451

Ray Bradbury – Fahrenheit 451

Titel: Fahrenheit 451
Författare: Ray Bradbury
Utgivningsår: 1951 (1999)
Recenserad: 2004-08-22
Status: I bokhyllan

Det här är en riktig SF-klassiker av en av mina favorit författare. Ray Bradbury skriver de bästa noveller jag vet och är alltid full av tuffa idéer osm faller mig i smaken perfekt. Han är en sådan författare som fokuserar på idéer och använder science-fiction som genre för att uttrycka den och det är enligt mig en av de bättre användningarna.

Titeln Fahrenheit 451 syftar på den flampunkten hos papper och boken utspelar sig i en framtid där böcker är bannlysta och brandmännens enda jobb är att söka upp och bränna böcker. Genom handlingen får vi följa Montag som en dag får för sig att läsa en av de böcker han skickats ut för att bränna upp…

Romanen visar oss en vision om en värld full av hjärntvättade människor, bombarderade av TV och andra lättsmälta medium som effektivt skyddar människan från all form av tankeverksamhet. Bradburys skilldring är gripande och trovärdig, klart en av de bättre böcker jag läst.

Tags: , , ,