Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – Eric

Terry Pratchett – Eric

Titel: Eric
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 1990 (2000)
Recenserad: 2005-10-04
Status: N/A

Eric presenterades först som en illustrerad bok, men har sedan släppts I pocket utan bilder. Detta gör att den är ganska kort, bra mycket kortare än de andra romanerna om Discworld. Sist vi såg till Rincewind var han tillsammans med the Luggage kvar i the Dungeon Dimensions. En pojke vid namn Eric frammanar en demon som ska lyda hans vilja och ge honom världsherravälde, evigt liv och den vackraste kvinnan som någonsin levt. Han får Rincewind istället.

Ingen av dem är vidare nöjd med läget, men av någon anledning tycks uppfinningarna gå i uppfyllelse. Boken är egentligen en inledning, följd av de tre önskningarna och så sist en avslutning. Språk och innehåll är som alltid bra och vissa bitar i den här boken tilltalade mig mycket. Det vann på att den var så kort och jag hade inte alls gett den så bra betyg om den varit längre men med samma innehåll.

Tags: , , ,