Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Ray Bradbury – The Day it Rained Forever Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Ray Bradbury – The Day it Rained Forever

Titel: The Day it Rained Forever
Författare: Ray Bradbury
Utgivningsår: 1959 (1974)
Recenserad: 2005-10-27
Status: I bokhyllan

De som håller ordning på mina recensioner har sett att jag läst ganska mycket noveller på sistone. Jag läste nyss ut två Hugo Award-samlingar och snart därefter så kastade jag mig över the Day it Rained Forever av Ray Bradbury. Jag har läst en hel del av honom tidigare, men det mesta läste jag när jag var liten och jag tror inte att jag hade förmågan att uppskatta dem ordentligt då.

Jag ska inte gå in och kommentera varje enskild novell, utan jag nöjer mig med några övergripande kommentarer. Novellerna är korta, oftast under tio sidor, och för det mesta mycket bra. I och med att de är så korta, gör det inget ifall de inte var någon höjdare. Och de som verkligen är höjdare kan man lätt läsa om.

Några favoriter vill jag rekommendera. Läs dem först om du inte planerar att läsa hela samlingen. Dessa är: The Day it Rained Forever, The Wonderful Ice-Cream Suit, Dark They Were and Golden Eyed, Here there be Tygers och slutligen The Sunset Harp. Nu radade jag upp dem i den ordningen de kommer i samlingen. Alla dessa är fenomenalt bra, alla på sitt eget sätt.

Ray Bradbury skriver många olika typer av noveller. En del bygger på en enstaka idé, andra cirkulerar helt kring sättet att skriva och använda språket. Andra utspelar sig i avlägsen framtid, en del nutid. Vissa noveller blandar alltihop. Jag har två samlingar till med noveller av samma författare och de ämnar jag att kasta mig över snarast.

Tags: , ,