Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Nigel Planer Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Nigel Planer

Nu känner jag att det är dags för en hyllning. Den riktar sig till Nigel Planer, som har läst upp majoriteten av de Terry Pratchett böcker jag har lyssnat på. Mannen är helt fantastisk. Det är inte bara det att han är duktiga på att läsa rent allmänt, utan han passar helt perfekt för att läsa just Pratchett.

Några egenskaper jag tillskriver Nigel Planer:

 • Brittisk accent
 • Mysig berättarröst
 • Bra teknik
 • Förmåga att hålla isär extremt många röster
 • Förmågan att (oftast) skapa mycket passande röster
 • Egenskapen att levandegöra Pratchetts sätt att skriva

Kort sagt är jag grymt imponerad. Det finns andra som också läser Pratchett (Tony Robinson och Stephen Briggs till exempel) och även om de också är bra, väljer jag Planer om jag kan, alla dagar. Problemet är att Briggs och Planer båda har läst in för Isis Audiobooks, vilket leder till att de inte överlappar varandra alls. Klicka här för att se en lista över böcker jag lyssnat på med den här herren.

Det är enkelt att höra att Pratchett utvecklas mellan böckerna. De första är bra inlästa, men inte mästerligt. Efter tionde boken börjar det bli riktigt bra. Jag rekommenderar Pyramids som bok om man vill prova på, mest för att den är fristående och verkligen visar var Planer går för.

Så ska ni lyssna på Pratchett, välj Nigel Planer som uppläsare!

Tags: , ,

 1. Gastono’s avatar

  Jag har massa Pratchettböcker, dock kommer det i pappersform, inte band eller liknande :/

  Reply

 2. Snigel’s avatar

  En del del har av misstag lagt sina säkerhetskopior i fel mapp på DC. Eller så har de lagt upp en torrent, vilket brukar vara mer pålitligt.

  Reply