Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – Interesting Times

Terry Pratchett – Interesting Times

Titel: Interesting Times
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 1994 (1994)
Recenserad: 2005-11-28
Status: N/A

Rincewinds äventyr fortsätter, den här gången på the Counter-weight Continent. Kina är det genomgående temat för boken och författaren lyckas göra sig rolig över allt från invaderande mongoler till ett underligt språk. Handlingen är baserad på den rebellrörelse som växt fram från Two Flowers berättelser om vistelsen i Ankh-Morpork. Där omtalas Rincewind som the Great Wizard och när han av misstag teleporteras dit är det dags att bevisa hur mäktig han är. Av en slum (eller kanske nite) är Cohen också i närheten; han och hans Silver Horde ska sno imperiet.

Den här boken är bra, kanske den bästa jag lästa av Pratchett. Det står mellan den här och Feet of Clay, jag vill inte välja vilken jag tycker bäst om. Eftersom Rincewind är en av mina favoritkaraktärer får Interesting Times ytterligare ett pluspoäng. I vilket fall rekommenderar jag boken varmt, men jag tycker som vanligt att det är bättre att börja med böckerna om stadsvakten.

Tags: , , ,