Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Kapitel 3: Andarnas hämnd

Kapitel 3: Andarnas hämnd

Så var det dags för tredje spelmötet i denna kampanj. I förra kapitlet befann sig rollpersonerna i ravinstaden Klipphjärta i Nordanland. De hade efter en del om och men lyckats tillverka det mytomspunna eldstoftet, i alla fall i mycket liten mängd. De anade att någonting var i görningen och det skulle snart visa sig att de hade alldeles rätt.

På lördagsmorgonen begav de sig åter till Apotekaren för att slutföra uppdraget och lämna över majoriteten av leran från vattenfallet och få sin belöning. Kemen lämnade värdshuset på morgonen men en hastig förklaring om ett brådskande ärende som måste uträttas. De fick sin belöning i form av möjligheter att handla på marknaden och också en del kontanter. De begav sig genast iväg för att spendera dem.

När de kommit fram till marknadsplatsen, skakades hela staden av en explosion. Den kom nerifrån och de skyndade snabbt tillbaka till Apotekaren genom ett dis av damm som skakats loss från tak och väggar. Där apoteket tidigare låg, fanns nu ett utblåst hål med bolmande rök och flammande lågor. De undersökte området, men fann ingenting av intresse. En av väggarna till ett angränsande rum hade sprängts upp och delar av kistan de lämnade leran i hittades förvriden i ett hörn.

När tumultet lagt sig, återhämtade de sig genom måltid och bad. Sedan var det dags att återigen gå runt i staden. Morgonen därpå fortsatte med undersökningar om olika saker, bland annat kring eldstoftet den gråaska som behövdes för att doktorn själv skulle kunna tillverka det. De sökte exempelvis up en smed som trodde att han kunde frambringa det om de gav honom några dagar. På vägen till smeden mötte Oviv två klankrigare med en bebis. Den lille gjorde ett underligt intryck på henne. Smeden rekommenderade dem om att beskåda festligheterna från andra sidan floden, på en höjd han menade var synnerligen väl lämpad för ändamålet.

På kvällen begav de sig mot nedre porten för att korsa floden. Precis när de kommit ut, hördes ett fruktansvärt dån bakom dem. Flera andra sprang målmedvetet mot bron och de följde efter. Kort därefter började kaskader av vatten slungas ut från kanten på klippan bakom dem och så småningom också från fönster i själva klippan. Strax därpå nådde flodvågen porten och sköljde med sig allt löst i hamnen. De var nu säkert över på andra sidan. Lagom när flodvågen försvunnit och vattenflödet åter var normalt, kom magnettåget tillbaka från Östanland.

När den kommit två tredjedelar över ravinen, exploderade bron och loket kastades flera meter upp i luften innan det kraschade ned i hamnen. Bron rasade och rev med sig delar av bron längst ned. Vrakdelar kastades flera hundra meter, men rollpersonerna klarade sig oskadda. En hel del andra hade inte samma tur. Det visade sig att kullen smeden rekommenderat verkligen var bra. När de hjälpt några skadade människor, tog de sig över floden och in i staden. Där pågick stridigheter mellan klankrigare och den östanländska garnisonen. Många rum verkade ha preparerats i förväg och var knappt vattenskadade.

Stridigheterna blev ganska kortvariga och garnisonens nedgjordes till sista man. De återvände till Snöugglas bostad för att vila upp sig, det var nu tydligt att den mannen var betydelsefull, för var de än vände sig, höjde folk på ögonbrynen när de nämnde att de har hans vän. Vad som händer härnäst är det förstås ingen som vet, men för tillfället pågår ett massivt uppbyggnadsarbete av de raserade delarna av staden. Flodens uråldriga ande drev bort inkräktarna och eldens vrede såg till att de stannar borta.

Tags: ,