Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – The Truth

Terry Pratchett – The Truth

Titel: The Truth
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 2000 (2001)
Recenserad: 2005-12-12
Status: N/A

Det tjugofemte boken om the Discworld heter the Truth. Skådeplatsen är Ankh-Morpork och huvudpersonerna är nya, fräscha karaktärer. William skriver regelbundna rapporter om vad som sker i staden och skickar dem till utländska digniteter som vill hålla si à jour. När han kommer på idén att utöka dessa och sälja dem till allmänheten är stadens första tidning ett faktum.

Parallellt med detta försöker någon som vanligt avsätta Lord Vetinari, men den här gången går det betydligt bättre än vanligt och det är upp till stadsvakten att lösa gåtan. De kör dock fast och vem snokar då fram svaren om inte påstridiga reportrar för Williams tidning?

Jag kanske börjar tröttna på Pratchett. Eller också är jag bara insnöad. Det är underligt i vilket fall, för jag gillar de böcker som inte är vidare nyskapande. Stadsvakten och Rincewind gillar jag, men det är samtidigt de böckerna som är minst varierade. Det kan vara så att en del karaktärer inte är tillräckligt intressanta i till exempel den här boken.

Gaspode är visserligen bra och också Mr. Pin och Mr. Tulip, men i övrigt imponerar inte persongalleriet på minsta sätt. Pratchett blir dock bättre och bättre på att skriva, så jag måste sätta ett ganska bra betyg ändå. Det mest fenomenala med honom är dock att han kan skriva så många böcker som jag tycker mer eller mindre lika bra om. Den här får tre och en halv snigel, vilket är i underkant för att vara Pratchett, men helt klart godkänt.

Tags: , , ,