Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – Hogfather Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Terry Pratchett – Hogfather

Titel: Hogfather
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 1996 (1996)
Recenserad: 2005-12-22
Status: N/A

Mycket Pratchett blir det, en del är bra, annat är dåligt. Hogfather var mycket bra, en av de bättre. Återigen är det the Auditors som försöker ställa till det och ta bort den irriterande avvikelsen i universum vi kallar liv. Den här gången ger de sig på tomten, eller Hogfather som han kallas. Plotten är ganska rörig och har många olika trådar och det finns egentligen ingen poäng med att återge ens starten här.

Rollistan är väldigt omfattande jämfört med andra böcker. Här kommer några smakprov: Susan, Death, Death, trollkarlarna, en lönnmördare och dennes inhyrda hårdingar, tandfen (och många andra dylika) och förstås högar med barn. Berättelsen är aningen splittrad och känns inte riktigt sammanhållen, men det är egentligen den enda riktiga svagheten. Allt annat är nämligen bra. Helt klart den bästa boken i serien om Death. Passande bok såhär inpå julen.

Tags: , , ,

  1. Caroline’s avatar

    Nu har jag (äntligen) också läst den! Jag håller med dig i stort, men gav den ändå lite lägre betyg. Å andra sidan räknar jag 0 som det lägsta betyget, men vad jag förstår använder du 1 som lägst?

    Reply

  2. Snigel’s avatar

    Jag utgår från tre, som är “det var värt tiden det tog att konsumera”. Jag har inte definierat skalan under en snigel, men jga har heller inte stött på något som är så dåligt. Min trea är förmodligen bättre än de flesta andras treor.

    Reply