Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Freelancer Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Freelancer

Titel: Freelancer
Utvecklare: Digital Anvil
Utgivare: Microsoft
Utgivningsår: 2003
Recenserad: 2005-12-23

Nu har jag spelat igenom Freelancer två gånger och har även testat en del i multiplayer så jag känner att jag har en god position för att utvärdera spelet. Skådeplatsen är en avlägsen del av galaxen, långt in i framtiden i av människorna byggda kolonier. Som spelare axlar man rollen som frilansande pilot (därav namnet på spelet).

Handlingen för en runt alla kolonierna, men egentligen handlar det mest om att skaffa bättre skepp och fetare vapen. Som vanligt alltså. Huvudhandlingen är originell för att vara ett datorspel av den här typen, men annars inget speciellt. När den är avklarad har man dock bara avklarat en liten del av spelet och det finns mycket kvar att göra.

Jag tror man får ut mest om man först spelar igenom spelet i single player själv (det tar kanske 20 timmar eller så) och därefter upptäcker spelets värld i tillsammans med några kompisar på LAN eller över nätet. Det här är ett bra spel för att samarbeta i. Mycket bra till och med.

Jag saknar dock lite variation. Alla uppdrag handlar om att spränga något på ett eller annat sätt. Dessutom är världen ganska statisk, all handel är konstant och inget förändras. Det betyder att det finns listor på nätet över var allting finns. Att ens aktioner skulle påverka spelvärlden mer hade också varit bra, men det är datorspelens stora nackdel.

På det hela taget är Freelancer ett riktigt bra spel som inspirerar till mycket och får mig att längta efter vad branschen kan hosta upp om ett par år.

Tags: , , ,