Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Robert A. Heinlein – Farmer in the Sky Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Robert A. Heinlein – Farmer in the Sky

Titel: Farmer in the Sky
Författare: Robert A. Heinlein
Utgivningsår: 1950
Recenserad: 2005-12-23
Status: N/A

Det var länge sedan jag läste Heinlein. Man kanske skulle kunna säga att det är den science fiction cag mest förknippar med högstadiet och tidigare. Jag minns dock allt jag läst som mycket bra och jag ser nu fram mot att denna gång dyka lite djupare i hans författarskap och se hans verk genom ett helt annat cyklop.

Farmer in the Sky är en av hans tidigare böcker och i den får vi följa en pojke och hans far på deras äventyr söm bosättare på en av Jupiters månar, Ganymedes. Som utvandrarbok fungerar den mycket bra och skildringen känns trovärdig. Även om den förmodligen var nyskapande på 50-talet, känns den aningen föråldrad idag, därav betyget.

En del saker gör den dock värd att läsa: personskildringarna, skildringen av själva nybyggandet och bakgrundshistorien. Jorden är överbefolkad och för att lätta på trycket har man börjat kolonisera allt mer. Men är det inte så att liv alltid sprider sig på allt tillgängligt utrymme? Och vad händer när det inte finns mer plats? Krig. Detta är absolut inte sista gången Heinlein skriver saker värda att fundera på.

Tags: , ,