Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Creative MuVo v200 Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Creative MuVo v200

Produkt: MuVo V200 (1 GB)
Tillverkare: Creative Technology
Recenserad: 2006-02-15
Status: I fickan

Jag beställde en MP3-spelare några veckor innan jul. Tidigare har jag använt en MD-spelare från Sony som har fungerat helt okej. Det var skönt att kunna lagra mycket på skivorna utan att det kostade så mycket. Ett problem var överföringshastigheten. Visserligen gick det ganska fort att transportera data, men den är dessutom tvungen att konvertera den till ett specialformat. När jag så började lyssna på ljudböcker på allvar, var det helt klart dags för något nytt.

Mitt mål var att köpa något tillfälligt. Det jag egentligen vill ha finns inte på marknaden idag (i varje fall inte till någon lämpligt pris) och därför tänkte jag att jag köper något litet, behändigt och relativt billigt som klarar av vad jag vill (minst 1 GB lagringsutrymme bland annat). Creative Muvo V200 verkade passa bra och kostade mig 1300 pix, inklusive frakt och allt sånt.

Jag är mycket nöjd. Efter två månaders användande har jag egentligen inget allvarligt att klaga på. Den är lite, nätt, lätt att hantera och kostade inte så mycket. Ljudkvalitén när man spelar musik kunde varit bättre, men det är knappast dåligt. Navigeringen av data är utmärkt och så också gränssnittet i övrigt. Det är också smidigt att ha en USB-kontakt i själva spelaren (den består av två komponenter och när de tas isär kan man stoppa in den ena direkt i dator; ingen sladd behövs). Det gör den otroligt mycket smidigare att använda mot flera datorer, eftersom man annars måste bära runt på en USB-sladd också.

En annna positiv grej är de löstagbara batterierna. Jag kan inte nog poängtera hur viktigt det här är. En spelare med inbyggda batterier, men med i övrigt identisk med den jag har nu, hade varit totalt värdelöseftersom batterierna i bästa fall räcker tio timmar. Är du utanför ditt eget hem är man körd. Att använda den när man åker bort är inte på tal om i så fall. Men nu är batterierna löstagbara och jag har åtta laddningsbara AAA-batterier som cirkulerar mellan min ficka, spelaren och laddaren hemma. Med dem överlever jag nästan en vecka i vildmarken.

Rekommenderar jag spelaren? Ja, det gör jag. Den är eminent med tanke på priset och har du samma krav som jag ser jag ingen anledning att leta vidare (tro mig, jag letade en del innan jag bestämde mig). Vill du fokusera mer på musik och kan tänka dig att lägga en slant extra skulle jag dock uppgradera till något lite tyngre (bildligt talat).

Tags: , ,