Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Dédales (Labyrinth) Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Dédales (Labyrinth)

Titel: Labyrinth
Originalets titel: Dédales
Regi: René Manzor
Manus: René Manzor
År: 2003
Recenserad: 2005-12-27

Dédales är en fransk film där vi får följa ett sällsamt fall inom rättspsykiatrin. En person har mördat 27 människor, men är hon sinnessjuk eller spelar hon bara? Det är problemet som ska lösas. I huvudrollerna finner vi patienten själv, som tycks bestå av många olika personer, alla hämtade från myterna om labyrinten på Kreta. Dessutom har vi två utredare, en på det rättsliga området och en på det mentala.

Det är svårt att prata om den här filmen utan att förstöra upplevelsen. Filmen är genomtänkt och välgjord på i princip alla plan. Jag tror att den skulle bli ännu bättre andra gången och jag skulle inte dra mig för att titta på den igen (mycket bra betyg, alltså). Det är svårt att sätta fingret på exakt vad som gör den bra, men en välbyggd handling, duktiga skådespelare och bra regi kommer man långt med.

Tags: , ,