Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – The Last Continent

Terry Pratchett – The Last Continent

Titel: The Last Continent
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 1998
Recenserad: 2005-12-28
Status: N/A

Pratchetts mest knarkade bok hittills. Rincewind anländer till the Last Continent (Australien) och råkar ut för en mängd äventyr i vanlig ordning. Den här gången inkluderar de, men är inte begränsade till, fallande björnar, en talande känguru, transvestiter samt allmänt vrickade parodier på australiensare och deras kultur. Dessutom är the Librarian sjuk och för att bota honom behöver trollkarlarna veta hans namn. Rincewind kanske är den ende som vet, så de beger sig till kontinenten för att hitta honom.

Trollkarlarna gillar jag alltid. Rincewind också. Handlingen är osammanhängande och inte alls vidare intressant. Ändå blir det okej, men inte mycket mer. Efter att ha läst så många av hans böcker kräver jag betydligt mer än det här för att vara helt nöjd. Utan karaktärer jag gillar skulle boken varit snudd på dålig. Nu blir den helt klart läsvärd i alla fall.

Tags: , , ,