Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · CalCon 2006

CalCon 2006

Nu är jag hemma och någorlunda restaurerad och det är dags att blicka tillbaka på den gånga helgen och berätta lite om vad som hände. Jag åkte ned i torsdags medelst tåg och Fogge kom och hämtade mig på stationen. Det började bra redan innan på tåget. En mindre hord fulla ungdomar på väg in mot Kalmar gjorde tågresan tämligen intressant, inte minst för tågvärden. Hade det inte varit för systemkassarna har det jag bedömt deras ålder som definitivt under 18.

Nåväl, vi halkade hem till Fogge och lämnade grejerna. Vi sov och åt hemma hos honom under hela konventen och det är otroligt praktiskt att känna någon som bor så nära. På torsdagen hände nästan inget på konventet. Under fredagen och lördagen spelades det desto mer. Det här är vad jag minns, Fogge får komplettera.

Wings of War ? Kortspel om luftstrid under första världskriget, roligt och med bra och nyskapande spelmekanik. Skulle vara roligt att testa med flera spelare.
DBA ? 15 mm figurspel satt I antiken, lätt att lära sig, men för petigt för att jag ska orka håla på med det.
Flames of War ? Figurspel i andra världskriget, skala 1:100. Hans bror och Simon arrangerade. Välgjort scenario och välgjorda miljöer, gav en känsla av kvalitet. Reglerna verkade dock underliga och inte vidare bra. Jag har för dålig koll på dylika spel för att kunna ge en bra bild.
Kung Fu Fighting ? Jag vill beskriva det här spelet som Munchkin, fast tvärtom. Man är varsin kung fuare och ska slå ihjäl de andra med sina mest spektakulära hong kong moves. Snabbt, enkelt och relativt kul. Kanske ett spel att köpa till förenginen?
Gipf ? Underligt brädspel där man turas om att från olika sidor av planen knuffa in sina och andra pjäser för att bilda rader och erövra brickor. Kanske kan vara kul, men det krävs mer än det vi spelade för att avgöra den saken.
The Adam´s Family ? Gratis flipperspel under hela konventet, åt upp ganska mycket tid. Och jag spöade Fogge, bara så alla vet det.
Radiostyrda tanks ? Roligt men lite väl knepigt att styra. Det gick till exempel inte att åka och svänga samtidigt, vilket var störande. Jag önskar också tydligare indikationer på när man blir träffad. Det var roligare att köra runt en bana snabbast möjligt än att köra dödsmatch.
Kingdoms ? Ett enkelt och mysigt brädspel jag inte orkar förklara hur det fungerar. Det var dock så pass enkelt att icke-nördar kan tilltalas, vilket är ett plus. Kanske något för föreningen.
Rote Armee Fraktion ? Speltestning av ett kortspel som driver med Baader-Meinhof, ämnat att publiceras i Tyskland. Helt okej, men som de flesta andra kortspel tror jag att man tröttnar efter bara några omgångar.

Sedan spelade vi en hel del som jag spelat innan, men det tar jag inte upp här. Konventet var inte speciellt stort, vilket i sig inte var ett problem. Däremot saknade jag många forumiter som annars är den största anledningen att åka på konvent. Det fanns ett förvånansvärt bra utbud med spel att låna (mycket bättre än på LinCon). Lokalerna verkade bra och jag har inte så mycket annat att kommentera. Jag vill passa på att tacka Fogge för min vistelse i Kalmar. Snigel ut.

Tags: ,