Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Eternal Sunshine of the Spotless Mind Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Titel: Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Regi: Michel Gondry
Manus: Charlie Kaufman, Michel Gondry och Pierre Bismuth
År:
2004
Recenserad: 2006-01-16

En fantastisk film. En film som aldrig var tråkig och som gjorde mig glad, trots att handlingen egentligen är ganska tragisk. Ett företag säljer tjänsten att radera minnen från olyckliga människor, att glömma bort någon du inte vill ha kvar i ditt liv. Joel (Jim Carrey) och Clementine (Kate Winslet) har ett förhållande som till sist inte håller och de bestämmer sig för att radera varandra från minnet. Halvvägs igenom processen upptäcker de vad de håller på att förlora och försöker avbryta, vilket är lättare sagt än gjort.

Det är roligt att se Jim Carrey i en seriös roll. Det är också roligt att han gör det bra, vilket också gäller alla andra skådespelare i filmen. Filmningen är grord på ett ovanligt och bra sätt, vilket tillsammans med den fragmentariska berättartekniken gör filmen till en sällsam upplevelse. Jag tror de flesta skulle gilla den här filmen och jag rekommenderar den varmt. Se den, nu!

Tags:

  1. Gastono’s avatar

    Ahh, bra att du kommenterade den här för annars hade jag glömt bort att den existerar.
    Jag råkade se den någon kväll där jag bara satt och tittade på TV ganska planlöst.
    Ordentligt länge sedan var det också…

    Reply