Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Robert A. Heinlein – The Puppet Masters Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Robert A. Heinlein – The Puppet Masters

Titel: The Puppet Masters
Författare: Robert A. Heinlein
Utgivningsår: 1951
Recenserad: 2006-01-08
Status: N/A

Detta är andra boken av Heinlein jag läst på mycket kort tid, båda från hans tidiga period. The Puppet Masters kan tyckas trivial och klichéartad när man läser den. Jorden utsätts för en invasion av utomjordingar med förmågan att ta över människor och styra dem. Huvudpersonerna tillhör en organisation där man tidigt inser vad som håller på att ske och försöker rädda den intet ont anande mänskligheten.

Boken är skriven för 55 år sedan och det är förmodligen mer sant att säga att det blivit kliché just för att Heinlein började skriva om det. Efter The Puppet Masters har ett otal liknande böcker kommit, mer eller mindre bra. The Puppet Masters är dock väldigt bra. Såväl handling som bakgrundsinformation är väl genomtänkt och det märks att det ligger mycket möda bakom boken. Den är också spännande mer eller mindre konstant från första kapitlet, vilket är ovanligt.

Det finns några småsaker att störa sig på, speciellt karaktärsutvecklingen av den kvinnliga huvudpersonen, men det förmår inte dra ned betyget bara det. Resten är så väl presenterat att jag vill kora den till den bästa invasionsboken jag har läst, även om det finns många andra böcker av Heinlein jag fördrar framför denna.

Tags: , , ,