Robert A. Heinlein – Double Star

Titel: Double Star
Författare: Robert A. Heinlein
Utgivningsår: 1956
Recenserad: 2006-01-10
Status: N/A

Det är alltid spännande att läsa om böcker, speciellt sådana som man inte läst på mycket länge. Jag gissar på att det nu är nästan tio år sedan jag läste den senast, då på svenska. Det är kanske inte så konstigt att jag inte minns så mycket, Själva huvudhandlingen kom jag dock ihåg utan problem: en skådespelare hyrs in för att agera dubbelgångare åt en mycket viktig politiker. Han har blivit kidnappad för att förstöra ett politiskt mycket viktigt projekt som om det brister kan dra hela imperiet in i ett fruktansvärt krig.

Jag gillade boken för tio år sedan och jag gillar den nu. Skildringen av skådespelet känns helt äkta och vi får följa med på en fantastisk resa. Boken hade varit intressant även i vår egen värld, men Heinlein lyckas till fullo utnyttja faktumet att den utspelar sig i framtiden. Huvudpersonen är intressant och eftersom han egentligen är den ende huvudpersonen gör det boken ännu bättre. Jag ser fram mot att läsa senare Heinlein, då jag minns många av de böckerna som extra bra. Jag får lov att återkomma på den punkten.

Tags: , ,