Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · J.k. Rowling – Harry Potter and the Chamber of Secrets Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

J.k. Rowling – Harry Potter and the Chamber of Secrets

Titel: Harry Potter and the Chamber of Secrets
Författare: J.K. Rowling
Utgivningsår: 1998
Recenserad: 2006-01-10
Status: N/A

Andra boken i en serie har det alltid lite extra svårt, speciellt om den första boken var mycket bra. Hur ska man kunna upprepa succén utan att för den sakens skull upprepa första boken? Få författare (eller filmmakare för den delen) lyckas med detta. Tyvärr tycker jag inte alls att Rowling ens är i närheten av att lyckas med andra boken i serien som Harry Potter.

Boken är skrämmande lik första boken. De flesta karaktärer (inklusive biroller) är identiska med första boken, även om vi får se ett eller annat nytt ansikte också. Handlingen är också den förvillande lik den i första boken och det tillförs egentligen inget nytt alls. Dock är det fortfarande Harry Potter och skrivet med ett lika bra språk som i den första boken. Jag vill dock inte bara har en upprepning av boken innan när jag läser en uppföljare.

Vill man bara veta vad som händer härnäst är Chamber of Secrets kanske en bra bok, men bara kanske. Jag har ingen aning om vad andra tycker om den här boken, men det kommer att krävas någon som hävdar att tredje boken är avgjort bättre för att jag ens ska överväga att läsa den.

Tags: , , ,

 1. Gastono’s avatar

  Jo, jag måste erkänna att jag kände igen detta när jag läste den också – i alla fall till viss del.
  Jag har lite svårt att sätta mig tillbaka i tiden och komma ihåg hur skillnaderna var mellan 2’an och 3’an så jag skall inte uttala mig för mycket om saken men jag känner nu när jag tittar på första och de senare böckerna att det är en markant skillnad på sättet att skriva och framförallt karaktärerna.

  Händelser och annat kunde varit gjort bättre – mer variation kunde ha funnits – det kommer komma tillbaka om du fortsätter läsa dem tror jag.
  Om du bara lyssnar på mig så rekommenderar jag dock att du fortsätter läsa, jag tror att du kommer bli positivt överraskad.

  Jag säger alltså inte att tredje boken blir bättre men jag säger att det kommer att bli bättre.

  Reply

 2. Snigel’s avatar

  Man vet aldrig var jag tar mig för i ett svagt ögonblick :)

  Reply

 3. Snigel’s avatar

  Jag suger, redan nu har jag börjat på tredje. Min dator är som bekant strulig och jag har slut på audio books. Alva hade ett tjugotal, men det visade sig att jag läst alla. Jag har bara tredje potterboken och då ger vi den en chans till med en gång :D

  Reply

 4. Gastono’s avatar

  Haha! :D
  You give in to temptation so easily… ;)

  Reply