Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Frank Herbert – Dune Messiah

Frank Herbert – Dune Messiah

Titel: Dune Messiah
Författare: Frank Herbert
Utgivningsår: 1969 (2003)
Recenserad: 2004-05-11
Status: I bokhyllan

Detta är den andra boken i Frank Herberts underbara serie. Jag tänker inte tjata om så mycket av det jag skrev i recensionen av den första boken, så den här blir lite mer kortfattad.

Det har nu gått tolv år sedan Paul Muad’dib besegrade de Sardaukarunderstödda Harkonnen och tvingade imperiet på knä. Det finns dock alltför många mäktiga fraktioner i universum för att läget ska vara stabilt. Tidigt i boken får ser vi att Irulan, Pauls fru och den forne kejsarens dotter, konspirerar mot honom tillsammans med nyckelpersoner från the Spacing Guild och Bene Gesserit ordern. De tidigare är beroende av Arrakis krydda och de senare arbetar i skuggorna med sitt mänskliga avelsprogram.

Pauls mardrömmar har gått i uppfyllelse och det heliga krig han förutsåg har genomförts och han hyllas som gud över universum. Men planen att ändra på det är lömsk och låter sig inte stoppas i första taget. Dune Messiah är inte en bok som liknar Dune egentligen, i alla fall inte till innehållet. Den första boken var omättligt intressant på grund av settingen och personerna, denna är nästan lika intressant på grund av plotten och konspirationen. Det finns också en hel del mycket oväntade vändningar i den och det går aldrig att vara säker på hur det ska sluta…

Tags: , , ,