Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · J.K. Rowling – Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

J.K. Rowling – Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Titel: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Författare: J.K. Rowling
Utgivningsår: 1999
Recenserad: 2006-01-22
Status: N/A

Det kanske låter som en lam ursäkt, men det är faktiskt sant: jag läste den här boken för att jag inte hade något annat tillgängligt just vid det tillfället. När jag läst ut tvåan sade jag att det skulle krävas starka rekommendationer för att jag skulle överväga att läsa trean. Nu blev det inte så och det kanske var tur det. Där Chamber of Secrets var en riktigt usel bok, återvänder Rowling här med full styrka.

Handlingen är mycket mer varierad än tidigare och det handlar inte längre om att enbart smyga runt på skolan och tjuvlyssna på underliga lärare. Själva plotten är också bra, egentligen bättre än i första boken på många sätt. Karaktärerna är förstås än en gång de samma och det tänker jag inte kommentera en gång till.

Anledningen till att den här inte är lika bra som första boken är fortfarande för att det känns som en fortsättning. Boken är bara existensberättigad eftersom det finns populära böcker innan den. Det som var genialt i första boken blir mer och mer urvattnat och fylls knappast på med något nytt. Prisoner of Azkaban var dock klart läsvärd och bli inte förvånade om resten av böckerna dyker upp här så småningom.

Tags: , , ,

  1. Gastono’s avatar

    Just keep it going :-)

    Reply