Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Chuck Palahniuk – Stranger Than Fiction Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Chuck Palahniuk – Stranger Than Fiction

Titel: Stranger Than Fiction
Författare: Chuck Palahniuk
Utgivningsår: 2004
Recenserad: 2006-01-22
Status: N/A

Fight Club är en av de bästa böcker jag har läst, mest beroende på att den är fenomenalt bra skriven. Naturligtvis blir förväntningarna på allt annat från samma författare skyhöga, vilket både kan vara bra och dåligt. Med en positiv inställning tror jag att man kan uppskatta böcker mer. Å andra sidan finns risken att man blir besviken. Stranger Than Fiction lyckades lite med båda två.

Boken består av ganska många noveller, alla byggda på sanna historier. Vissa är från författarens eget perspektiv och andra är berättelser han hört i olika sammanhang. Innehållet varierar extremt mycket. Personligen gillade jag mest de noveller då han faktiskt kommenterade något direkt, till exempel författande som yrke. Jag måste säga att jag inte var vidare förtjust i majoriteten av de andra, även om där fanns guldkorn.

Stilen är klockren, vilket är hela nöjet med att läsa boken. Hade författaren haltat bara det lilla minsta hade boken förtjänat en ensam snigel och jag hade aldrig rekommenderat den till någon, kanske hade jag aldrig läst klart den. Men den är bra skriven, vilket motiverar tre sniglar. Jag är ändå ganska besviken; jag hade förväntat mig mer. Å andra sidan vet jag att han kan och jag läser gärna mer av Chuck Palahniuk i framtiden.

Tags: , ,