Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – The Last Hero Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Terry Pratchett – The Last Hero

Titel: The Last Hero
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 2001
Recenserad: 2006-01-25
Status: N/A

The Last Hero är den senaste boken i tråden om Rincewind. Här blandas även andra delar in och vi känner igen Leonard och Carrot från annat håll. Cohen har bestämt sig för att lämna tillbaka elden till gudarna och göra det ordentligt. Tanken är att hela gudarnas boning ska sprängas i småbitar. Vad han och hans Silver Horde missar är att hela världen kommer att gå under om de lyckas…

Lord Vetinari får ett brev via albatrossposten som talar om vad som håller på att hända och de skickar iväg en expedition för att stoppa katastrofen. Rincewind, Carrot, Leonard och… the Librarian. Problemet är att de måste ta sig till Navet mycket snabbt. Leonards lösning är att åka runt skivan och komma upp på andra sidan, mycket snabbt. En bra plan i teorin.

Jag har lyssnat på den här boken och har således inte sett illustrationerna, som bör vara en stor del av den. Kanske var det dumt, kanske inte. Jag hade knappast köpt boken i vilket fall. Betyget är därför enbart på textinnehållet. Boken är som Pratchett är annars, bortsett från att det inte finns något som är direkt nytt i den här. Antingen håller jag på att tröttna eller så håller Pratchett på att tappa stinget. Vi får se.

Tags: , , ,